lauantai 28. tammikuuta 2012

Kävelyttämistä hangessa
Käytiin Bellan kanssa sitten kävelemässä, ratsastuksen jätin ihan suosiolla väliin. Bella oli aika normaali, tosin jo alussa pelästyi fasaania, joka lensi klapikuivurista 20m eteenpäin, mutta kukapa nyt sitä ei pelkäisi. Bella halusi myös usein ravata, vaikka meidän piti kävellä, mutta otettiin sitten vähän raviakin, mitä nyt itse jaksoin siellä hangessa juosta. Onneksi suurin osa matkareitistämme oli aurattu, mentiin sitten ihan tarkoituksella jokunen matka hangessa. Bella meni siellä kuin lumiaura, pitäisi päästää menemään jonnekkin hankeen juoksentelemaan ihan vapaaksi, saisi poni noita ylimääräisiä höyryjä vähän päästeltyä pihalle.
Ihan hyvin meni meidän lenkki, lukuunottamatta pieniä tammamammakohtauksia, ja sen jalan menoa sitten ihan loppumetreillä.


Bella on muuttunut nyt talven aikana aika paljon. Ennen  taluttaessa se oli kuin kivireki, jota sai vetää hiekalla, mutta nyt se on todella reipas. Vähän kun maiskuttaa niin helposti se saattaa alkaa inahdella, ja siinä samassa nousee peppu, jalka, pää ja etupää. Eihän ne nyt sinänsä haittaa, mutta ärsyttävää kun Bella ei taluttaessa aina kunnioita johtajaa, vaan juoksee edelle. No, saanpahan kokeilla erilaista Bellaa.

Palaan vielä siihen jalkaan, teimme uuden oman diagnoosin siitä. Kun Bellallahan on siinä polven vieressä ihon sisäinen sarkoidi, mikä ei ole auki, kuten se mahan alla oleva. Vähän aikaa sitten se oli vielä yksi pieni syylä, mutta nyt se on jo iso rykelmä. Kuitenkin, sen vieressä on vähän sellainen arven tapainen juttu, joten päättelimme sitten, että ne sarkoidit voisivat vaikeuttaa sen jalan toimintaa. No, tiedä häntä, mutta voisihan olla, että ne olisivat joskus leikattu Ruotsissa pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti