torstai 16. helmikuuta 2012

Paremminkin olisi voinut mennä siellä klinikalla

Pahoittelen jo aluksi kuvien laatua, mutta ainakin on jotain suuntaa antavaa materiaalia.

Eilen siis mentiin sinne klinkalle. Laitoin Bellalle jo aikaisin kotona kaikki jutut valmiiksi, niin ei tulisi kiirettä. Kuitenkin piti soittaa sinne että olemme n. 10min myöhässä, kiitos Bellan joka ei aluksi suostunut tulla kuljetusvaunuun kiltisti. Hyvin se silti sinne loppupeleissä meni, ja oli ihan rauhallisesti kopissaan.
Bella tuli hienosti kopista ulos, rauhallisesti ja mitenkään hyppimättä, ja heti sen jälkeen mentiin klinikalle sisään. Ell. kyseli alussa anamneesiin tietoja ja alkoi sen jälkeen tutkia Bellaa, kokeili takajalkojen lihaksia ja tunnusteli jalkoja, sekä tunnusteli myös niitä patteja siinä polven sisäsivulla, jotka ovatkin jonkunlaatuisia kasvaimia, silti irtonaisia ja totesi että ne ovat varmaankin joskus leikattu niistä arvista päätellen pois, mutta nyt kasvaneet takaisin.

 Sen jälkeen tehtiin ihan perus taivutuskokeet pihalla, mutta jätettiin jotkut alanivelten kokeet tekemättä, koska jo ylänivelet olivat hankalia Bellalle. Sitten vietiin sen sisälle ja otettiin röntgenkuvat, joista ikävä kyllä paljastui molemmista jaloista aktiiviset kinnerpatit, joista ontuminen johtuu. Polven kuvat olivat vähän epäselvät, mutta niissä ei ollut sen suurempia ongelmia. Jos Bellalla olisi pelkkä polvi-tai kinnervaiva, sen jalat ehkä toimisivatkin ihan ok'sti, mutta nytten kun sillä on molemmat, niin jalat ovat todella kovilla.
Bellalla ei siis enää kannata ratsastaa, taluttaa kyllä saa,-ja pitääkin, eli se saa viettää meillä lokoisia eläkepäiviä ilman suurempia kipuja. Jos kivut silti ovat kovempia myöhemmässä vaiheessa, pitää ajatella mikä on Bellalle parasta, mutta tottakai toivotaan että se pystyy olemaan vielä kauan täällä kanssamme. Eli Bella on nykyään ell. mukaan pullahevonen, mutta pieni liikunta tekee jaloille hyvää.
Tosiaan kipulääkettä sille nyt määrättiin, ja tarpeen tullen aina annetaan sitä.

 Kohta lähdenkin sitä taluttelemaan pihalle, varmaan vien sen tuonne mettätarhaan niin saa vähän liikuskella siellä.


8 kommenttia:

 1. No voi harmi, olipa kurjia uutisia :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin :( Mutta näitä tulee ja niille ei voi mitään, onneksi ei silti ollut mitään tuon pahempaa, vaikka olisihan paremminkin voinut mennä..

   Poista
 2. Voi, todella kurja juttu :( Mun entisellä hoitohevosella kans oli kinnerpatit. Puoli vuotta pidettiin levossa niin sen jälkeen kestivät kyllä kevyttä liikutusta. Ja taluttelu voi tosiaan olla hyväksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tottakai harmi, että nuo löytyivät, mutta nyt ainakin tiedetään että mikä Bellalla oli. Ja levossahan Bella on ollut jo pidemmän aikaa, ja muutenkin tosi kevyellä käytöllä. Jo koska nuo patit on jo päässeet tosi pitkälle, niin uskon kyllä ettei mikään oikein auta, mutta ainahan voi kokeilla.
   Laitoin sulle muuten sähköpostia.. (:

   Poista
 3. Miksi ette tekisi Bellalla varsaa? :)

  VastaaPoista
 4. No ollaan mietitty kyllä sitä, mutta varsassa olis niin paljon työtä, ja kun Bellan mahan alla ja jalkojen välissä on niitä patteja, niin ei se olisi varsalle eikä Bellallekaan kivaa.
  Bella olisi varmasti kyllä hyvä äiti, ja voisihan varsaa joskus harkita, miksipä ei. [:

  VastaaPoista
 5. No harmi,kun kävi noin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, aika järkytyksenähän se aluksi tuli ja kun tuomio oli vielä noinkin rankka. Mutta onneksi Bella on nyt odotettua paremmassa kunnissa ja ollaan selvitty siitä näin hyvin! (:

   Poista