sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Bellan selässä!

Joskus kuvatonkin postaus on pitkästä aikaa ihan hyvä, eikö vain? 

Olin jo jonkun aikaa miettinyt, että kannattaisi ihan vain kokeilla ratsastusta. No, tänään sen toteutin eli käveltiin muutama sata metriä kevyessä istunnassa. Muutaman kerran istuin alas ja tunnustelin liikkeitä, ja ihan normaalit ne onneksi olivat! Aloitettiin todella kevyesti, ja tiedän kyllä, ettei Bellasta enää ikinä ratsua tule, viimeistään se on ratsastajan korvien välistä kiinni, mutta oikeasti hyvä jos päästään kävelemään peltolenkkiä kesäisin, olen siinäkin täysillä mukana ja nautin joka hetkestä.

Jätettiin sitten kypärä matkan varrelle, yhdistettiin muutamat ohjat ja mentiin ohjasajamaan peltotielle. Bella oli jo heti alussa paljon huonompi kuin eilen, kiemurteli ja vaihteli tempoa, mutta liikkui kuitenkin ihan hyvin. Oltiin hetki kävelty, niin Bella tottakai jäi nyhtämään ruohoa. No, päätin että kun kerralla "kunnolla" komentaa, niin sittenpähän poni lähtee ensikerralla herkemmin liikkeelle. Näppäsin raipalla kuitenkin hellemmin kuin olin ajatellut, mutta nykyinen reipas Bella lähti tottakai minipukkien saatossa ravaamaan, mutta hidasti kuitenkin oikeastaan jo heti käyntiin.
Sitten Bella tottakai päätti, että eihän tässä olekaan mitään kivaa, käännytäänpä kotiin. No, se kääntyi ja lähti ravaamaan kotiinpäin, sain sen kuitenkin hidastettua, niin tottakai Bellan piti jäädä steppaamaan paikoilleen vähäksi aikaa. Käännettiin sitten poni ympäri ja itse aloin kävelemään vieressä, Sini sai olla ohjien päässä takana. Loppuajan Bella menikin ihan hyvin, tosin menohaluja sillä oli normaalia enemmän.
Käännyttiin ympäri, ja Bella tottakai reipastui vielä enemmän, mutta pysyi kuitenkin ihan hyvin käsissä. Muutaman kerran menin ihan sen eteen seisomaan, että poni oikeasti pysähtyi ja rauhoittui, edes hetkeksi. Ravattiin lopussa ihan reilu pätkä, eikä siinäkään ollut ongelmia, hidastettaessa menin taas edelle ja hidastin juoksusta kävelyyn, Bella seurasi kiltisti perässä.

Tämä tiehän siis sijaitsee Bellan kesälaitumen vieressä, eli siinä on se mäki, mistä pääsee Bellan isolle tarhalle. Siinä ylämäessä Bellan takapolvi alkaa aina, joka ikinen kerta klonksua, eikä se tehnyt nytkään poikkeusta.
Vietiin Bella nurmikolle syömään vähäksi aikaa, ja sen jälkeen putsasin ponin ja sarkoidin huolella, katsoin miten se on kiinnittynyt, että mihin kohtaan tämä "hirttosilmukka" pitäisi pistää. Vielä ei sitä laitettu, mutta joku päivä varmasti se laitetaan, että saataisiin tuo karmea pollukka pois kaikkien ötököiden tieltä. Jäähän siihen sen jälkeen iso aukko, mutta se on tarpeen mukaan aika paljon helpompi suojata, kuin tuollainen iso möllykkä. Teen varmaan joskus kun kerkeän jaksan, niin erinäisen sarkoidipostauksen, kuviakin siihen on vaikka kuinka paljon...

Tänään muuten olikin jo hyttysiä ja muita ötököitä aika paljon, oli kyllä aivan ihana sää! Pitää varmaan alkaa pitämään Bellalla sitä ihanaa huppua päässä, suojaahan se itikoiltakin jonkun verran.
Ja vielä pitää mainita tähän loppuun, mätsärin kutsu ei ole tullut vieläkään, vaikka jo 2 viikkoa sitten sen piti tulla "näinä päivinä". Höh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti