lauantai 14. heinäkuuta 2012

Bella on niin kulta

En ole kerennyt rippijuhlakiireiden vuoksi olla koneella melkein ollenkaan, joten postaukset ovat jääneet aikalailla välistä. Naurakaa taas kuvien asettelulle :D
 Sunnuntaina menimme tutuillemme rippijuhliin, ja juhlien jälkeen jatkoin tallin seinän fiksaamista. Kunnostaminen jäi kuitenkin kesken, koska minut yllätys yllätys kutsuttiin teatterille töihin.

Maanantaina Bella oli aika laiska kun maanantaina lähdimme soramontulle kävelemään. Laiskuus kuitenkin hävisi aika nopeasti, ainahan Bella on alussa kankea. Lenkki oli oikein kiva, ei mitenkään erikoinen mutta kiva!

Tiistaina sain seinän vihdoin valmiiksi, ja Bellan liikutus jäi taas iltaan. Kävelin sen kanssa laitumelta pois tien kautta. Tiellä Bella ihmetteli näytelmän liikenteenohjaajia, mutta tämäkin pelko haihtui hyvin nopeasti pois.

Keskiviikkona kävin ratsastamassa Kultulla heinittyneemmällä peltotiellä. Laitoin pitkästä aikaa satulan, eikä Bella edelleenkään oikein pidä vyöstä mutta ei se pahemmin liikkunut vyötä "kiristäessä". Laitoin vyön nimittäin kolmanteen reikään, ja joskus se on mennyt jopa viidenteen asti. Ei Bella ole kyllä lihonut, mutta kun vaan kävelemme niin voi se olla löysemmälläkin. Länkkärissä on sitäpaitsi niin pitkät reikien välit, kuten kuvasta näette, niin en sitten viitsinyt alkaa kiskomaan tiukemmalle.
Lenkki meni ihan normaalisti, kivaa hidasta kävelyä. Bella söi koko ajan vaikka kyllä yritin kieltää sitä, mutta lenkki olisi ollut Bellalle niin tylsä ja tuskainen jos se ei olisi saanut syödä, niin mitä sitä hyvää mieltä pilaamaan.

Torstaiaamuna lähdettiin Kouvolaan ja oltiin siellä koko aamu- ja iltapäivä, ja heti sen jälkeen menin tekemään mummolle lihapullia rippijuhliin. Ja taas heti tämän loputtua piti mennä teatterille, joten Bella sai olla aika rauhassa minusta. Illalla teatterin jälkeen tuttujemme kouluikäiset tytöt tulivat meille ja harjasivat Bellaa melkein tunnin verran :D Ja olisivat harjanneet vielä enemmänkin ja puunanneet, mutta heidän piti lähteä kotiin. Vitsi, juuri tällaisia tallityttöjä kaipaisin meille, vaikka edes kerran viikossa. Siis lähinnä Bellan takia.

Eilen Bellalla oli taas vapaapäivä lukuunottamatta tiekävelyä laitumelta haun yhteydessä. Bella meni aamulla pajalaitumelle ja heti sen viennin jälkeen menin mummolle tekemään kolmeksi tunniksi loppuja lihapullia. Tämän jälkeen pesin Pluton, ja tällä kertaa koiruus ei karannut saunaan. :D Pluto oli itse asiassa oikein kiltisti, ei rimpuillut ollenkaan. Ja nyt setuntuu ihan nallelta! ♥ Pluton pesun jälkeen harjasin vuohet, leikkasin niiden sorkat ja laitoimme niille copersectin (vai miten kirjotetaankaan...).

Illalla olisin kyllä voinut siivousten välissä käydä Bellan kanssa kävelemässä, mutta Bella ei ole voinut viimeaikoina hirveän hyvin. Usein kun se tulee makuulta, niin polvi menee ekan kahden askeleen ajan pois paikaltaan. On se mennyt toki ennenkin, mutta sitten kun poni ei enää päse makuulta ylös, eli lopettaa makaamisen, tilanne on todella huono. Bella kuitenkin onneksi vielä pääsee tosi hyvin ylös! Mutta jalka menee myös joskus aamulla, kun Bella lähtee karsinasta pois seisottuaan paikallaan niin kauan, tosin sekin on ihan ymärrettävää. Alan kyllä pikkuhiljaa tulemaan siihen tulokseen, että tämä on Bellan viimeinen kesä meillä. Mutta nyt ollaan iloisia siitä että Bella voi noinkin hyvin, ja on vielä täällä mamin luona, ja että olen ylipäätään  saanut tilaisuuden tutustua noin mahtavaan poniin jota kukaan ei voi ikinä korvata ♥
Mutta mistä sitä tietää, voihan Bella olla täällä vielä monta vuotta kanssamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti