perjantai 3. elokuuta 2012

Viikon jutskat

Olen viimeaikoina ollut aika laiska täällä blogin puolella, kuten varmaankin huomaatte. On vain ollut yksinkertaisesti niin paljon kaikkea muuta eikä päällimmäisenä ole bloggaaminen. No, jos nyt kerran viikossa saisi edes yhden postauksen tehtyä niin ihan hyvä. Ja tosiaan tuoreita kuvia ei nyt tähän postaukseen saada, koska pöytäkone ei suostu siirtämään kuvia kamerasta ja läppäri on muiden mukana Vuokatissa eli vanhoilla kuvilla on pärjättävä.
Ja tuo otsikko, olisin laittanut mielummin Viikon kuulumiset mutta kun se on niin tavanomainen ja tylsä. :D
Sunnuntaina kävin ponitytön (=Bellan) kanssa kävelemässä jo aamulla normaali myllykujan lenkki. Matkalla satoi ja ukkonenkin oli ihan lähellä, mutta selvittiin näistä kahdesta huolimatta aika hyvin. Mutta, kun sateeseen ja ukkoseen lisätään järkyttävän painostava, kuuma ja seisova ilma, ei tuulenvirettäkään sekä hyttys-mäkäräis- ja paarma-armeijat, niin lopputuloksen voikin jo arvata. Onneksi viimeksimainitut tulivat sentään vasta lenkin loppupuoliskolla! Bellakin oli aika ärsyyntynyt näistä kaikista, mutta ei näyttänyt sitä mitenkään erikoisesti. Eli lenkki meni toisaalta ihan kivasti.
Päivällä lähdettiin sitten "ajelulle" ja mentiinkin Tykkimäkeen missä sitten vietettiinkin koko päivä. Sade ja ukkonen lakkasi mutta ilma oli edelleen todella kuuma ja painostava, eikä tuulenvirettäkään ollut näkyvissä.
Bella sai tulla vapaana laitumelta pois, ja hoitkin sen hienosti laukkaamalla. :D Nykyään poni meinaa aina lähtä menemään tien kautta koska menemme sieltä niin usein, mutta kun Bella on vapaa niin ei viitsitä tosiaan mennä sieltä.

Maanantaina Bellalla oli luultavasti vapaapäivä, koska olen käynyt nyt aikalailla joka toinen päivä sen kanssa kävelemässä. Pikulle teimme liean (liekan?) Bellan pikkutarhaan, ja kun Pikku on siinä niin Nappi saa olla ulkona tarhassa. Onhan se Pikulle vähän harmi, ettei se voi olla kosketuksessa Napin kanssa, mutta se saa nyt ainakin väliaikaisesti tottua tähän järjestelyyn.

Tiistaina ,ja monina muinakin päivinä,  olen aamuisin hoitanut Bellan ihan kunnolla. Harjannut ja putsannut sen kaikkialta ja suihkuttanut siihen ötökkäainetta. Tällä hetkellä meillä ei ole kuin jotain teepuuöljyä sisältävää "myrkkyä", mutta se kyllä tepsii hieman. Meinattiin ostaa se Dr. Rebel, mutta ei kuitenkaan viititty. Bellalle sitä olisi pitänyt siuhkuttaa nimenomaan jalkojen väliin ja mahan alle, ja siinä luki ettei mielellään suoraan iholle. Eli suihke olisi toisaalta ollut turha ja mahdollisesti kirvellytkin ja sitten Bella olisi inhonnut vielä enemmän suihkupulloja. Nyt se kuitenkin sietää niitä aika hyvin eikä ötököitäkään ole älyttömästi.
Niin, hoidon jälkeen lähdimme Pluton ja äitin kanssa kävelemään tielle. Ilma oli taas aika lämmin, muttei mikään järkyttävän kuuma. Käännyttiin hieman ennen myllykujalle menevää risteystä, eli lenkki oli ihan hyvän pituinen ja meni muutenkin oikein hyvin.

Keskiviikkona Bellalla oli vapaapäivä. Illalla kun hain sen laitumelta, niin en yksinkertaisesti voinut laittaa sille riimuja koska sen ympärillä oli niin paljon mäkäräisiä. Bella tuli taas laukalla laitumen toisesta päästä portille asti, ja jatkoikin laukkaamista pihalle. Pluto heti huomasi tilanteen ja tuli ketjun kanssa haukkuen Bellaa vastaan, milloin Bellan piti kääntyäkin ympäri. Pluto on kyllä aivan ihana, kun se aina ilmoittaa kaikista tuollaisista asioista. Aina, kun Pluto huomaa että Bella juoksee laitumella, on vapaana pihalla ilman lupaa tai tulee karsinasta pois, niin se ilmoittaa siitä. Myös jos vuohet ovat ulkona ilman lupaa, niin Pluto heti kertoo sen meille. Sen haukkukin on ihan erilainen silloin, joten on helppo tunnistaa jos tallissa ei ole kaikki kohdallaan. Nyt, kun Putte ei saa olla tallissa yötä, niin ainakin Bella on siitä hiukan ihmeissään. Aamulla sen pitää heti tarkistaa että onko Pluto nyt varmasti tallella. Pluto on meidän eläinlaumassa se ori, joka pitää lauman perästäpäin kasassa. :D

Eilen kävimme mammallamme kylässä, missä menikin koko päivä. Meillä oli Pluto mukana, ja se osasikin käyttäytyä oikein hyvin. Menimme Mitsubishillä, missä ei ole takana verkkoa tai mitään, mutta Pluto pysyi hyvin takana. Tosin takaisintulomatkalla kun kävimme kaupassa, niin Pluto oli hypännyt etupenkille. Heti kun se huomasi että lähestyimme autoa, niin se luikki vähin äänin takaisin taakse. Pluto on kyllä maailman suloisin koira!

"Hei mami kato mä osaan ruotsii! Istu hevonen eli sitruuna!!!1 Ja sit mä osaan viel toteuttaakki sen!"
Illalla menin vielä kävelemään Bellan kanssa peltotielle  laitumelta haun yhteydessä. Ilma oli tosi raikas, täysikuu nousi järvimetsän takaa ja toisella puolella aurinko kultasi puut. Ajattelin silloin, miten onnellinen tosiaan olen. Minulla on aivan ihana hevonen, ja kuusi muuta ihanaa eläintä. Yhdellä niistä tosin on jo pienet siivet selässään, mutta ei se vaikuta asiaan. Yhtä rakkaita ne ovat kaikki. :}♥   Takaisinpäin käännyttäessä ajattelin, että voisinhan mennä selkäänkin. Meninkin sinne aika vauhdilla ja meinasin tippua toiselta puolelta alas, mutten kuitenkaan onneksi tippunut. Bella lähti heti liikkeelle ja meinasikin mennä naapuriemme peltoon, mutta sain sen vedettyä riimusta sieltä pois. Bella on kanssa niin ihana, kun se ei suutu mistään tuollaisista. Se ei tosiaankaan häkelly, pelästy tai lähde ainakaan karkuun jos teen virheen tai jotain todella tyhmää. Yleensä se vain katsoo minua suurilla silillään ja näyttää sanovan: "Mami, onks toi nyt ihan välttämätöntä?".
Lenkki meni siis oikein hyvin, tosin kotipihalle tultaessa Bella pelästyi jotain ja otti pienen laukkaspurtin, joka siis oli ehkä kolmen askeleen pituinen, ja Pluto tottakai nokkelana koirana huomasi tämän oudon nopeutuksen. Vein Bellan talliin ja pistin eläimet nukkumaan.

Ja näin loppukevennykseksi pyytäisin teitä tämän tekstin lukijoita tai edes selaajia kertomaan mielipiteenne näistä kengistä. Tyyliin käyttäisitkö itse, mitä mieltä olet jos näet jollain tällaiset kengät, ovatko ne mielestäsi rumat vai hienot ymsyms.! Arvostaisin todella paljon rehellisiä mielipiteitä. :3

2 kommenttia:

  1. Noi kengät on upeat! Käyttäisin ehdottomasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon mielipiteestäsi :] Itekki pidän näistä kovin, mutta tottakai kiinnostaa muidenkin ajatukset, niin puolesta kuin vastaan!

      Poista